fbpx
 

TESTENINE PO GRŠKO

Sestavine (3-4 osebe)
1,5 kg češnjevega paradižnika, narezanih na polovičke
1/2 skodelice ILIADA Kalamata ZOP oliv brez koščic
200 g  feta sira ROUSSAS, zdrobljenega
3 žlice odcejenih kaper
sesekljan peteršilj
1/4 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke sveže mletega črnega popra
750 g testenin
6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja ILIADA ZOP Kalamata

Priprava
V veliki skledi zmešajte paradižnik, olive, feto, kapre, sol in poper.
Testenine skuhajte po navodilih proizvajalca. Odcedite.
Medtem v srednji ponvi, na zmernem ognju segrejte oljčno olje – največ 1-2 minuti. Paradižnikovi mešanici dodamo še vroče kuhane testenine in oljčno olje, premešamo ter potresemo s peteršiljem.

Postrezite in uživajte!