20 Jun RANA sveži tortelini z limono in špinačo
SESTAVINE
1 pakiranje tortelinov Rana Špinača & Ricotta
2 žlici bivoljega masla Fattorie Garofalo
100 g mlade špinače
1 bučka
limonina lupina 1 limone (BIO) in malo soka limone
60 g ribanega sira parmezana – Parmigiano Reggiano ZOP iz Parmareggia
sol
poper
PRIPRAVA
Bučko narežemo na zelo tanke rezine. V ponvi jih na 1 žlici masla rahlo popražimo (2 – 3 min) skupaj z narezano limonino lupinico ter posolimo.
Dodamo liste mlade špinače in pri nizki vročini počasi dodajamo preostalo maslo.
Torteline skuhamo po navodilu na embalaži. Jih odcedimo (nekaj tekočine prihranimo) in jih dodamo v ponev z bučkami. Dodamo malo tekočine, v kateri so se kuhale testenine.
Nežno premešajte in med tem dodajajte parmezan. Po okusu začinite z mletim črnim poprom.