19 Apr V GRŠKEM JOGURTU MARINIRANA PIŠČANČJA NABODALA S TZATZIKI OMAKO
SESTAVINE
Lesena ali kovinska nabodala
1 kg piščančjih prsi brez kosti brez kože
MARINADA:
100 g skodelice FAGE TOTAL jogurta
5 strokov česna, strtega
3 čajne žličke ekstra deviškega oljčnega olja ILIADA
2 žlički svežega origana, sesekljanega
2 žlički svežega timijana, sesekljanega
2 žlički suhe paprike
1 limonina lupinica, nekaj soka
¼ skodelice svežega peteršilja, sesekljanega
1 čajna žlička soli
½ čajne žličke grobo mletega črnega popra
TZATZIKI OMAKA:
½ kumare, po dolžini prepolovljene in sesekljane ali naribane
150 g skodelice FAGE TOTAL jogurta
1 strok česna, sesekljan
2 žlici svežega limoninega soka
1 žlica sveže mete, sesekljane
1 žlica svežega kopra, sesekljanega
½ čajne žličke soli
Črni poper po okusu
PRIPRAVA
Če uporabljate lesena nabodala, jih namočite v ponev z vodo.
Kose piščančjih prsi narežite na 5 cm kose in jih dajte v veliko skledo.
V posodo dodajte in zmešajte preostale sestavine za marinado ter pokrijte s plastično folijo. Postavite v hladilnik. Marinirajte vsaj eno uro.
Piščanca odcedimo in zavržemo marinado ter ga nabodemo na nabodala.
Žar ali ponev za žar segrejte na srednje močnem ognju in piščančja nabodala pecite, ob stalnem obračanju vsake 3-4 minute, dokler meso ni pečeno.
V srednji skledi zmešajte sestavine za omako Tzatziki: kumare, grški jogurt FAGE TOTAL, česen, limonin sok, meto, koper, sol in poper. Mešajte, da se združi.
Postrezite z rezinami limone in tzatziki omako.