fbpx
 

POMLADNA SOLATA z JAGODAMI in….

 

  • ŠPARGLJI

SESTAVINE
1 šopek svežih špargljev
400 g svežih jagod
2 pesti mlade špinače
2 pesti rukole
rdeča čebula
sesekljani orehi
200 g feta sira (ali kateri koli drug  sir, na primer parmezan)
balzamični preliv po želji

PRIPRAVA:
Šparglje očistimo in odstranimo spodnji, olesenel del ter jih v vreli vodi na hitro pokuhamo (3 minute).
Jagode razrežemo na četrtine, čebulo narežemo na kolobarje, špinačo in rukolo operemo in dobro odcedimo.
Vse sestavine stresite v večjo skledo za solato, prelijte s solatnim prelivom in nežno premešajte.

  • AVOKADOM

SESTAVINE:
200 g skodelice jogurta FAGE Total
2 žlici belega balzamičnega kisa
2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja ILIADA KALAMATA ZOP
2 žlici medu, javorjevega sirupa ali agave
½ žličke česna v prahu
Sol in poper po okusu

450 g sveže mlade špinače
400 g oluščenih in narezanih jagod
1 avokado, olupljen, brez koščic in narezan na rezine
2 mladi kumari, narezani na tanke rezine
65 g narezanih mandljev, opečenih
200 g zdrobljene fete (ali parmezana v lističih)
1  rdeča čebula, narezane na kolobarje

PRIPRAVA
V majhni skledi zmešajte jogurt, kis, olje, med, česen v prahu, sol in poper.
V veliki skledi za solato zmešajte špinačo, jagode, avokado, kumare, mandlje, feto in čebulo.
Prelijemo z jogurtovim balzamičnim prelivom in takoj postrežemo.